Vergelijk providers

Vergelijk de internet providers op basis van zowel de snelheid als de verschillende alles in 1 pakketten die er beschikbaar zijn. Je zorgt er dan voor dat je een compleet beeld krijgt van de mogelijkheden. Dit draagt uiteindelijk bij aan het overzicht, waardoor je een keuze kunt maken op basis van meer dan de prijs. Is het bijvoorbeeld voordeliger om telefonie en internet te combineren, of kun je besparen door daar ook televisie aan toe te voegen? Kijk goed naar de prijs van de diensten zelf, maar ook naar die van de pakketten die je er af kunt nemen. En wil je bijvoorbeeld graag een monteur hebben van de provider, dan kun je eens kijken of dit wordt aangeboden door een provider of niet en welke kosten hiermee gemoeid zijn.

Snelheid van het internet

Daarnaast kun je de internet providers met elkaar vergelijken door goed naar de snelheid van het internet te kijken. Je hebt aan 10 – 20 Mbit/s per persoon in principe voldoende om prettig te kunnen surfen, zonder dat er sprake is van vervelende haperingen. Wil je ook grote bestanden kunnen downloaden, of maak je veel gebruik van video en audio streaming? Ga dan voor 30 – 50 Mbit/s en kies een verbinding van 100 Mbit/s of meer op het moment dat je met meerdere mensen intensief gebruik wenst te maken van de pakketten van een van de internet providers. Voor internet op je mobiel ligt de standaard natuurlijk wat lager. Bijna alle providers bieden je ook deze optie, maar dit staat los van vast internet.

Alles in 1 pakketten

In de meeste gevallen heb je bij de internet providers de mogelijkheid om een alles in 1 pakket af te nemen. Je zorgt er daarmee voor dat je gebruik kunt maken van het internet, maar dat je daarnaast ook televisie kunt kijken en je een vaste telefoonaansluiting tot je beschikking hebt. Vaak zijn deze pakketten voordeliger dan de verschillende losse diensten, waardoor het de moeite waard is om een vergelijking uit te voeren. Kom je er achter dat bepaalde internet providers voordeliger zijn dan anderen? Check dan in ieder geval de snelheid en eventueel de klantenservice, zodat je een goede overstap kunt maken.

Previous post: