Snelheid internet

De snelheid van het internet verschilt bij de diverse internet providers, al heb je in de meeste gevallen de mogelijkheid om verschillende abonnementen af te nemen. Ga je voor een snel abonnement, waar je iets meer voor betaalt? Of voel je aan de andere kant meer voor een voordelig abonnement waarmee je ervoor zorgt dat je voldoende snelheid tot je beschikking hebt om over het web te surfen? Alhoewel sommige internet providers je anders proberen te laten geloven heb je de hogere snelheid van het internet eigenlijk alleen maar nodig als je veel bestanden wilt downloaden, of als je met een aantal gebruikers gebruik wilt maken van de verbinding.

Test je internet snelheid

Je kunt de snelheid van je internet testen op verschillende sites, zoals www.speedtest.nl. Je kunt dan nagaan wat je huidige snelheid is, om die te vergelijken met die van de andere internet providers. Je krijgt dan een goed beeld van wat je nu gebruikt en waar je op kunt rekenen, indien je besluit over te stappen. Houd er rekening mee dat de snelheid van de internet providers uiteindelijk meestal iets lager uit zal vallen. Bij glasvezel is dat overigens niet het geval, aangezien de snelheid van het internet dan geen verlies op zal lopen.

Draadloos internet afnemen

Je kunt bij de verschillende internet providers uiteraard draadloos internet afnemen, aangezien dat iets is dat je thuis zelf kunt regelen. Je hebt daar geen apart abonnement voor nodig en ook de snelheid zal er over het algemeen maar weinig hinder van ondervinden. Zorg er wel voor dat je een router hebt hangen die het signaal snel genoeg door kan geven. Je kunt dan een vergelijking maken van de internet providers, om snel internet af te nemen en ervoor te zorgen dat je ook draadloos met je apparaten uit de voeten kunt.

Previous post:

Next post: