Kabel internet

Het kabel internet vormt een relatief snelle variant binnen de verschillende verbindingen. Een aantal internet providers maken hier gebruik van, meestal in combinatie met telefonie en televisie. De kabel was er oorspronkelijk vooral om televisiebeelden uit te kunnen zenden, maar het blijkt ook uitstekend mogelijk om er voor het internet gebruik van te maken. Kabel internet was hierdoor jarenlang de grote concurrent van ADSL. Tegenwoordig maken een aantal van de internet providers ook gebruik van glasvezel, waardoor er een nieuwe speler op de markt bij is gekomen.

Kabel of glasvezel

Het kabel internet legt het in de meeste gevallen af tegen het internet via glasvezel. Er is dan geen sprake van verlies aan snelheid, maar het uploaden gaat bovendien net zo snel als het downloaden van bepaalde bestanden. Dit is bij internet via ADSL en kabel internet niet het geval. De uploadsnelheid ligt in de meeste gevallen ongeveer 10x lager dan de downloadsnelheid, waardoor het de moeite waard is om ook de aanbiedingen van de internet providers met glasvezel te bekijken. Kijk goed naar de kosten en bepaal op basis daarvan welke aansluiting het best aansluit bij je persoonlijke wensen op het gebied van internet.

Breedband internet

Kabel internet behoort aan de andere kant wel tot het breedband internet, waarmee we aangeven dat het mogelijk is om snelle verbindingen te maken. Voordat we gebruik konden maken van glasvezel, de kabel en ADSL maakten we gebruik van de reguliere telefoonlijn. Dit was nog geen breedband internet, omdat we een keuze diende te maken tussen telefonische bereikbaarheid of gebruik van het internet, op basis van de telefoontikken. Deze tijd ligt inmiddels ver achter ons, waardoor alle internet providers vandaag de dag werken met breedband internet en de kans bijna 100% is dat je er op dit moment gebruik van maakt.

Previous post:

Next post: