Draadloos internet

Wil je gebruik maken van draadloos internet? Je kunt daarvoor terecht bij de verschillende internet providers. Je hebt geen apart abonnement nodig, aangezien je het signaal altijd via een kabel binnen zal krijgen. Het kan gaan om ‘de kabel’, maar ook om je telefoonkabel (ADSL) of een glasvezelkabel. Pas wanneer het signaal je huis binnenkomt kun je dit omzetten naar draadloos internet. In de meeste gevallen ontvang je van de internet providers een modem/router, waarmee je de mogelijkheid hebt om het signaal om te zetten naar het draadloze internet waar je gebruik van wenst te maken.

Snelheid van draadloos internet

De snelheid van je draadloos internet is deels afhankelijk van de internet providers, maar houd er daarnaast rekening mee dat de router hiervoor verantwoordelijk is. Deze geeft een maximumsnelheid aan, op basis van de techniek waar je gebruik van maakt. Indien je een oude router hebt zitten kan het zijn dat de snelheid van de internet providers hoger ligt en je daar dus alleen met een nieuwe router gebruik van kunt maken. Geef dit bij voorkeur aan bij je internet provider, zodat zij je verder kunnen helpen en je voortaan gebruik kunt maken van snel draadloos internet.

Internet en meer

Uiteraard kun je draadloos internet afnemen bij de internet providers, maar kun je daarnaast ook besluiten andere diensten af te nemen. Wil je bijvoorbeeld ook graag televisie kijken via hetzelfde pakket, of gebruik maken van telefonie? Het is in de meeste gevallen voordelig om de diensten met elkaar te combineren, aangezien je dan kunt rekenen op een aantrekkelijke korting. Ga dit na door een vergelijking te maken. Je kunt de internet providers dan eenvoudig op een rij zetten, om er zeker van te zijn dat je niet teveel betaalt en je gebruik kunt maken van een goede aanbieding.

Previous post:

Next post: