ADSL

Maak je gebruik van ADSL internet, of heb je een aantrekkelijke aanbieding gevonden bij een van de internet providers? We maken in Nederland al jaren gebruik van ADSL, een techniek die ons in staat stelde om tegelijkertijd te bellen en gebruik te maken van het internet. Het internet verloopt via de telefoonlijn, maar gebruikt een aparte verbinding, waardoor je aan de andere kant gewoon bereikbaar zal blijven. Voordat de internet providers ADSL begonnen aan te bieden spraken we van telefoontikken, waardoor er sprake was van een enorme vooruitgang. Vandaag de dag is het glasvezel dat ADSL in weet te halen.

ADSL internet

Het ADSL internet voldoet bij veel mensen nog altijd en is wat dat betreft niet per se aan vervanging toe. Met het oog op de toekomst is de rek er qua snelheid echter wel uit, waardoor we in Nederland op zoek zijn gegaan naar een alternatief. Vele van de internet providers maken nu gebruik van glasvezel, een techniek die het mogelijk maakt om hogere snelheden aan te bieden. Het ADSL internet begint wat dat betreft al wat achterhaald te worden, al bieden verschillende internet providers het nog altijd aan en zal dat in de komende jaren niet zomaar veranderen. Uiteraard wordt ook ADSL internet aangeboden in alle vormen, zoals bijvoorbeeld alles in 1 en ook bij internet met bellen.

Kosten aansluiting ADSL

Houd er rekening mee dat het internet via ADSL voorheen een vrij prijzige optie was, maar dat het tegenwoordig een budgetkeuze vormt. In verhouding tot het internet via de kabel en glasvezel liggen de snelheden wat lager, ook omdat het verlies wat groter is. Op het moment dat u zich op enige afstand van het verdeelcentrum bevindt zal de daadwerkelijke snelheid vaak lager liggen dan wat u bij het afsluiten van het abonnement werd voorgespiegeld. De internet providers geven dat tegenwoordig gelukkig al netjes aan, zodat u zelf in kunt schatten welke snelheid u daadwerkelijk tot uw beschikking zal hebben, op basis van ADSL.

Previous post:

Next post: